Ideoita, haasteita ja hyviä projekteja

Toimin tällä hetkellä taiteen ja kulttuurin parissa Hämeessä. Minulla on vankka kokemus ja ainainen into toteuttaa mm. seuraavia aiheita:

Visuaaliset taiteet, video, media, dokumentit, kulttuurin tuottaminen, tapahtumat, näyttelyt, kurssit, työpajat, verkostoituminen, taiteen tekemisen yhdenvertaisuus ja saavutettavuus sekä kulttuurimatkailu.

  • Kulttuurituottaja
  • Valokuvaaja
  • Vuorovaikutteisen median pioneeri;-)
  • Dokumentaristi
  • Verkoston rakentaja

Aiempia töitä ja toimia:

Hämeessä on paljon kiinnostavia kulttuurimatkailukohteita.
Vuoden 2016 aikana kokosin taide- ja kulttuurialan toimijoiden tarjonnasta matkapaketteja. Kulttuurimatkailutuottajana viritän matkanvälittäjien, kulttuuritoimijoiden ja taiteilijoiden välille yhteistyötä, jonka tuloksena matkapakettien tarjonta alueella paranee ja hienot kohteet saavat lisää kävijöitä.

Tavoitteena on luoda kokonaisuuksia, joissa matkailijat koti- ja ulkomailta saavat elämyksiä mm. tekemällä itse taidetta. Matkaohjelmiin sisältyy uusien – ja vanhojen – tekniikoiden kokeilua ammattilaisten ohjauksessa, hyvää ruokaa ja oivallisia opastuksia näyttelyissä, museoissa, maastossa tai kaduilla ja maanteillä.

Art Workshop day in Hämeenlinna >
Matka Muinaiseen -esite >

Harvialan kartano Janakkalassa on luovan alan yritysten ja taiteilijoiden yhteisö.
Vuonna 2015 kehitin kartanoaluetta Opetus- ja kulttuuriministeriön hankerahoituksella. Tavoitteena oli luoda Harvialan kartanolle Janakkalassa asukkaiden, luovan toimialan ja kolmannen sektorin toimijoiden kulttuurikeskus.

Harvialan kartano >

NOA-projektin tavoitteena on vahvistaa pohjoismaisten outsider-taiteen toimijoiden välistä yhteistyötä ja kehittää yhteistoiminnallisesti innovatiivisia ja laadukkaita menetelmiä taidestudioiden toimintaan. NOA parantaa erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden sekä taidestudioiden ohjaajien ammatillista osaamista kansainvälisessä ympäristössä.

Vuonna 2017 toimin projektipäällikkönä hankkeessa, jota hallinnoi Kettuki. Muut projektikumppanit ovat GAIA Museum Outsider Art (Tanska), Kaarisilta (Suomi), Inuti (Ruotsi) ja List án landamæra (Islanti).

NOA network >

LAHJAKAS SUOMI – Taidelahjoja meille kaikille erityistä tukea tarvitsevilta lahjakkailta nuorilta

Vuonna 2017 toimin projektipäällikkönä hankkeessa, jonka toteuttajia olivat Kettuki ry ja Kiipulan ammattiopisto. Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi ideoidussa hankkeessa erityistä tukea tarvitsevat lahjakkaat lapset ja nuoret tekevät taideteoksia ja lahjoittavat ne heille merkityksellisille ihmisille tai yhteisöille Hämeessä. Lahjojen antaminen on hyvä tapa kiittää itselle tärkeitä toimijoita Suomen juhlavuonna.

Lahjojen antamisella tuodaan näkyväksi erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten lahjakkuutta. He ovat potentiaalisia taiteen tekijöitä ja taideteos taas on lahja yksilölle, yhteisölle ja koko yhteiskunnalle.

Lahjakas Suomi -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Lahjakas Suomi -fb-sivu >

Työskentelin vuosina 2012 ja 2013 Kettuki ry:n toiminnanjohtajana. Kettukin tavoitteena on tehdä erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taidetta tunnetuksi ja kohottaa taiteenalan arvostusta. Kettuki pyrkii parantamaan erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden mahdollisuuksia opiskella ja harrastaa taidetta sekä työskennellä taiteen alalla. Kettuki on saavuttanut tunnustetun aseman alan toimijoiden keskuudessa sekä paikallisesti, valtakunnallisesti että kansainvälisesti.

Kettuki järjestää näyttelyitä, kouluttaa, antaa asiantuntija-apua ja toimii alan edunvalvojana ja tietopankkina. Kettuki ylläpitää omaa valtakunnallista taidekokoelmaa ja välittää informaatiota alan tapahtumista maanlaajuisesti. Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry:n jäsenistöön kuuluu taiteilijoita, taiteen ja kehitysvamma-alan asiantuntijoita sekä muita erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taiteesta kiinnostuneita henkilöitä.

Kettuki ry >

Toimin taiteen ja kulttuurin edistäjänä Hämeen taidetoimikunnassa vuosina 2005-2012. Visuaalisten taiteiden läänintaiteilijana järjestin näyttelyitä Suomessa ja Euroopassa, koulutuksia ja workshopeja, ympäristötaiteen ketjua ympäri Päijänteen, kehitin taidefestivaalin konseptin ja toteutin sen kolmessa kaupungissa. Loin verkostoja kulttuuritoimijoiden välille ja autoin niin ammattitaiteilijoita kuin harrasteryhmiäkin taiteen parissa.

Taiteen edistämiskeskus, Häme >